Taksi Tampere logo

Pirkanmaan liikennöitsijöille

Tampereen Aluetaksi Oy on kokenut Kela-taksivälitysyhtiö moderneine taksivälitysjärjestelmineen, joka auttaa yritystäsi menestyksekkääseen, kannattavaan ja tehokkaaseen Kela-kuljetusten hoitoon Pirkanmaalla.

Olemme tarjonneet turvallista ja laadukasta taksipalvelua Pirkanmaalla jo vuodesta 1990 asti ja välittäneet Kela-kyytejä Pirkanmaalla vuodesta 2011 lähtien. Sopimusautoilijoita meillä on yli 800. Hoidamme vuosittain yli kaksi miljoona taksitilausta Tampereelle sekä ympäristökuntiin.

Alueeseen kuuluvat Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Tampereen Aluetaksi Oy:n
sopimus­kumppaniksi

  • Tilausten välityssovellus toimii puhelimessa.
  • Ei vaatimusta auton väristä.
  • Kuljettajatoive käytössä.
  • Meno-paluukyydit mahdollistetaan.

Hinta liikennöitsijöille 1.3.2024 alkaen
Pirkanmaa

  • Kuukausimaksu 70 €/auto (alv. 0 %)
  • Kuukausimaksu 70 €/yritys (alv. 0 %)
  • Liittyminen 385 €/auto  (alv. 0 %)
  • Provisio 5,9 %

Miten liityn mukaan liikennöitsijäksi?

Tampereen Aluetaksi Oy jatkaa Kelan korvaamien matkojen palveluntuottajana Pirkanmaan alueella myös 1.1.2022 alkaen. Kokonaispalvelu kattaa taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn, välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen ja valvonnan, maksuliikenteen sekä raportoinnin.

Palvelun onnistuneeseen tuottamiseen kanssamme osallistutte te hyvät liikenteen­harjoittajat. Yhteistyö toteutetaan taksiyrittäjien kanssa tehtävillä palvelusopimuksilla. Sopimus­kumppaniksemme ovat oikeutettuja liikenteen­harjoittajat, jotka täyttävät Kelan asettamat vaatimukset. Kelan vaatimukset ja koko palvelun kuvauksen voit lukea tästä linkistä.

Tarjoamme moderneimmat ja nykyaikaisimmat järjestelmät niin yhteiskunnan kuljetusten kuin muidenkin taksikuljetusten toteuttamiseksi. ​Välitykseemme käyvät Mitax 300/400 sekä Semelin Kelavälitykseen soveltuvat mittarit.​ Tilausten välityssovellus toimii puhelimessa.​

Täältä pääset ilmoittautumaan liikenteenharjoittajaksi Kelan korvaamiin taksimatkoihin. Sopimus allekirjoitetaan sähköisesti ja tulemme tekemään tilaajavastuulain vaatimuksen mukaisen tarkistuksen sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Vastuu Groupin kautta. Tampereen Aluetaksi on neuvotellut Vastuu Groupin kanssa 15% alennuksen vuosimaksusta.

Ilmoittaudu mukaan liikenteenharjoittajaksi

Lisää autoja Kela-sopimukseesi

Lomakkeet Kela-taksin kuljettajille löydät täältä:

https://www.tatkelataksi.net/liikennoitsijoille/

Auton ohje yhdistelykyyteihin

Yhdistelykyytiohje KELA

Pirkanmaan alueen Kela-linjan puhelinnumero kuljettajille on p. 010 4765 666 (pvm/mpm).

Liikennöitsijätilaisuudet Pirkanmaalla

Järjestämme liikennöitsijöille tilaisuuksia, joissa kerromme tarkemmin mistä on kyse, on mahdollisuus kysyä avoimia kysymyksiä, perehtyä asiaan tarkemmin ja mahdollista allekirjoittaa liikennöintisopimus kanssamme.

Seuraavat tilaisuudet:

  • Ilmoitamme seuraavista tilaisuuksista myöhemmin.

Tiedotteet Pirkanmaa

Kelan korvaamien taksimatkojen yhdistely jatkuu
Kela-taksia käyttävien asiakkaiden taksimatkoja aletaan jälleen yhdistellä 1.9.2022 alkaen.
Kela-takseissa asiakkaiden matkojen yhdistely keskeytettiin koronapandemian takia maaliskuussa 2020. Nyt laajamittaisista koronarajoituksista on pitkälti luovuttu. Myös Kela-takseissa asiakkaiden matkojen yhdistely käynnistyy uudelleen syyskuusta alkaen. Tämä tarkoittaa, että terveydenhuoltoon matkustavan tai sieltä palaavan asiakkaan kuljetukseen voi tulla myös muita asiakkaita.
Yli puolet Kelan korvaamista matkoista tehdään taksilla. Matkojen yhdistely, jossa samaan aikaan ja samaan suuntaan matkustavien asiakkaiden kuljetuksia yhdistetään, hillitsee tehokkaasti matkakustannusten kasvua.
Matkojen yhdistely koskee myös vakiotaksiasiakkaita. Asiakkaan matkoja ei kuitenkaan yhdistellä, jos terveydenhuolto on arvioinut, ettei se ole asiakkaan terveydentilan vuoksi mahdollista. Matkoja ei myöskään yhdistellä, jos asiakas kertoo matkaa tilatessaan, että sairastaa koronaa tai on menossa koronatestiin.
Kelan korvaama taksimatka täytyy tilata alueellisesta tilausnumerosta hyvissä ajoin ja mahdollisuuksien mukaan viimeistään matkaa edeltävänä päivänä. Jokaisella alueella on kaksi palveluntuottajaa. Asiakas voi itse valita, kummalta palveluntuottajalta hän tilaa matkansa.
Kenellä on oikeus Kela-taksiin?
Kela korvaa terveydenhuoltoon tehtyjä matkoja, jos ne on tehty sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Kela korvaa myös koronarokotukseen ja koronatestiin tehtyjen matkojen kustannuksia.
Yleensä matka korvataan edullisimman matkustustavan mukaan. Asiakas voi saada korvauksen taksimatkasta, jos hän ei voi terveydentilansa vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai jos niitä ei ole käytettävissä. Jo asiakas käyttää taksia terveydentilansa vuoksi, hän tarvitsee taksin käyttöön oikeuttavan todistuksen terveydenhuollosta.
Viime vuonna Kela korvasi noin 3,5 miljoonaa taksimatkaa 410 000 henkilölle. Taksimatkoista maksettiin korvausta yhteensä 193 miljoonaa euroa.

Valtioneuvosto on päättänyt korottaa kela-korvattavien kuljetusten yhteiskuntahintaa. Korotuksella kompensoidaan polttoaineiden hinnannousua. Muutokset astuvat voimaan 1.7.2022.

Hinnan muutokset koskevat molempia taksaluokkia, perusmaksuja, lisiä, sekä odotustaksaa.

Kela Pirkanmaa hinnasto 1.7.2022 alkaen:

hinnat sisältävät arvonlisäveron 10%

Perusmaksu

4,97€ Arkipäivänä klo 6:n ja 20:n välisenä aikana taikka klo 6:n ja 16:n välisenä aikana lauantaina tai kirkkolain (1054/1993) 4 luvun 3 §:n mukaisten juhlapäivien, vapunpäivän tai itsenäisyyspäivän aattona.

7,58€ Muina aikoina ja sunnuntain ollessa aattopäivä

Taksaluokka 1

1,36€ 1-4 henkilöä

Taksaluokka 2

1,74€ yli 4 henkilöä ja paarikuljetukset

Odotusmaksu

39,63€/h

Avustamislisä

13,23€ Avustaminen noutokohteesta autoon tai kuljetuksen päätepisteessä autosta sisätilaan ja kuljettaminen on edellyttänyt invataksia tai esteetöntä taksiautoa.

25,35€ Avustaminen edellä mainittujen edellytysten lisäksi kantamalla käsivoimin tai erityisen CE-merkityn porraskiipijän avulla rakennuksen vähintään neljä askelmaa käsittävässä portaikossa tai asiakasta on avustettu CE- merkityillä paareilla ja asiakkaan kuljettaminen on edellyttänyt paarivarustettua ajoneuvoa.

Hintojen muutos taksamittareille:

Mitax

Mitax 400 mittareille hintojen muutos tulee automaattisesti etäyhteyden kautta, mikäli mittarissa on nykyinen kelataksa.

Mitax 300 mittarit tarvitsevat taksapäivityksen mittaripajalla.

Semel

Semel mittareihin taksat päivitetään automaattisesti, mikäli Semelille on mittarin palvelutunnukselle annettu lupa kuittidatan välittämiseen Tampereen Aluetaksille.

Uuden sopimuskauden käytäntöjä Tampereen Aluetaksin Pirkanmaan Kela-taksivälityksessä 1.1.2022 alkaen

Hyvä Pirkanmaan Kela-sopimuskumppanimme,

Olemme koonneet oheen Kela-tilaisuuksissamme esiin nousseisiin kysymyksiin vastauksia ja mahdollisia muita esiinnousseita asioita. Toivomme, että tämän avulla saat vastauksia. Mikäli sinulle edelleen jää kysymyksiä askarruttamaan mieltäsi, toivomme, että laitat rohkeasti asian meille osoitteeseen yrittajapalvelut@taksitampere.fi.

Meno-paluukyydit
Meno-paluukyytien perusperiaate Pirkanmaalla 1.1.2022 alkaen: Sama auto, joka vie asiakkaan menokyydin, saa hoitaa myös paluukyydin. Sekä meno- että paluukyytiin voidaan tehdä silti myös muiden matkustajien yhdistelyä.

Meno-paluukyydeissä ei ole kilometri- tai aikarajoja. Menomatkan ja paluumatkan välissä on mahdollista ajaa myös muita kyytejä, kuitenkin sillä edellytyksellä, että paluukyydin lähtöaika ei viivästy tilatusta ajasta. Meno-paluukyydeissä on huomioitavaa, että ne ajetaan aina erillisinä matkoina – Kela tai Tampereen Aluetaksi ei korvaa odotusta meno- ja paluumatkan väliseltä ajalta.

Suuntakyytien ja lyhyiden kyytien ruutu
Esimerkiksi Taysin alueelle tullaan luomaan tiesuuntiin perustuvat suuntajonot, joista kuljettaja voi valita minne päin suuntautuvat kuljetuksen hän haluaa seuraavaksi ajaa. Lisäksi alueelle tehdään erillinen jono, jonne välitetään lyhyet kyydit, kuten Tampereen Aluetaksin kokonaisvälitysalueen sisälle jäävät kuljetukset. Suunnat ovat pohjoinen, itä, etelä ja länsi. Suuntaan perustuvia jonoja voidaan tehdä myös muihin alueen sairaaloihin tai ruutuihin, joissa niistä koetaan olevan hyötyä.

Mahdollista ajaa kyytejä kahden eri järjestelmän kautta samanaikaisesti
Movit ja iCabbi mahdollistavat auton vapaana olemisen kahdessa järjestelmässä. Movitissa säilyy jonopaikka, vaikka iCabbilla ajaisikin kyytiä.

Järjestelmä- ja tietosuojakoulutus ilmainen
Järjestämme verkkokoulutuksen ennen palveluntuottamisen alkua, jossa käymme läpi järjestelmän toimintaan liittyviä asioita, sekä olennaisia tietosuojaan liittyviä aiheita. Verkkokoulutus on maksuton ja sen voi halutessaan kerrata sopimuksen voimassaoloaikana.

Omavastuusta ei peritä provisiota
Hinnoittelussamme kannattaa ottaa huomioon, että autossa maksetuista omavastuista Tampereen Aluetaksi ei peri provisiota.

Lisätietoja:
Reima Pentikäinen, p. 050 330 1162
yrittajapalvelut@taksitampere.fi

Usein kysyttyä Pirkanmaan Kela-liikennöinnistä

Sopimus tehdään Tampereen Aluetaksin kanssa. Liittymisen voi kätevimmin tehdä täällä.

Kuljettaja tulee tunnistaa taksinkuljettajaksi asiakastilanteissa ja esimerkiksi hoitohenkilökunnan kanssa toimittaessa. Vaatteiden pitää olla siistit ja puhtaat, päävärinä yksivärinen sininen, musta tai valkoinen. Auton väristä tai mahdollisista teippauksista ei ole vaatimusta.

Pirkanmaan välitykseen käytetään Innoit Oy:n Movit järjestelmää. Laitteena toimii älypuhelin, jossa on Android -käyttöjärjestelmä. Suosittelemme vuoden 2020 jälkeen valmistettua laitetta. Järjestelmän toimivuuden takaamiseksi laitteella ei suositella käytettävän muita välitysohjelmia samalla laitteella, tai vähintään Movit-ohjelma on pidettävä aktiivisena. Movit-ohjelma toimii myös selaimessa.

Mittareiksi käy Mitaxin 300- ja 400- sarjan mittarit, sekä Semelin Kela-ajoihin soveltuvat mittarit.

Tampereen Aluetaksilla on täysi valmius nettitilausten käyttöön heti kun Kela ne sallii. Pyrimme vaikuttamaan siihen, että nettitilaukset saadaan käyttöön mahdollisimman pian.

Päivystysvelvoitetta ei ole tarkoitus ottaa käyttöön. Tampereen Aluetaksi ei ole käyttänyt päivystysvelvoitetta lain muuttumisen jälkeen eikä sitä ole tarkoitus ottaa käyttöön tulevaisuudessakaan. Päivystysvelvoite on jätetty sopimukseen ainoastaan siitä syystä, että sitä voidaan käyttää viimeisenä keinona turvata asiakkaan auton saanti.

Tulemme aktiivisesti markkinoimaan palveluamme hoitolaitoksille. Tarjoamme lisäksi erittäin toimivan palvelun, joka ottaa huomioon hoitotyön vaatimukset.

Kela on kieltänyt samalla alueella toimivien välityskeskusten yhteistyön.

Lisäkysymyksiä?

Mikäli haluat tietää mitä tahansa liikennöitsijäksi lähtemisestä Pirkanmaalla tai haluat lähteä mukaan sopimuskumppaniksemme, voit olla yhteydessä suoraan sopimuskumppanuuksistamme vastaavaan yhteyshenkilöömme tai lähettää kysymyksesi tai tietosi oheisella lomakkeella.

Sopimuskumppanuudet:
Reima Pentikäinen

Soita 050 330 1162

Tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.