Taksi Tampere logo

Etelä-Savon liikennöitsijöille

Tampereen Aluetaksi Oy / Etelä-Savon Taksivälitys on kokenut Kela-taksivälitysyhtiö moderneine taksivälitysjärjestelmineen, joka auttaa yritystäsi menestyksekkääseen, kannattavaan ja tehokkaaseen Kela-kuljetusten hoitoon Etelä-Savossa.

Olemme tarjonneet turvallista ja laadukasta taksipalvelua Pirkanmaalla jo vuodesta 1990 asti ja välittäneet Kela-kyytejä Pirkanmaalla vuodesta 2011 lähtien. Sopimusautoilijoita meillä on yli 800. Hoidamme vuosittain yli kaksi miljoona taksitilausta Tampereelle sekä ympäristökuntiin.

Etelä-Savon alueeseen kuuluvat: Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksamäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna, Sulkava

Huom! Liikennöitsijöiden tekemät Kela-sopimukset Ekvator Oy:n kanssa jatkuvat normaalisti ilman liittymismaksua.

Tampereen Aluetaksi Oy:n / Etelä-Savon Taksivälityksen
sopimus­kumppaniksi

  • Tilausten välityssovellus toimii puhelimessa.
  • Välitysjärjestelmästä pystyy tilaamaan vakiotaksikyydit itse.
  • Ei vaatimusta auton väristä.
  • Kuljettajatoive käytössä.
  • Meno-paluukyydit mahdollistetaan.

Hinta liikennöitsijöille
Etelä-Savo

  • Kuukausimaksu 65 €/auto (alv. 0 %)
  • Liittyminen 350 €/auto  (alv. 0 %)
  • Provisio 5,9%

Miten liityn mukaan liikennöitsijäksi?

Tampereen Aluetaksi Oy / Etelä-Savon Taksivälitys on Kelan korvaamien matkojen palveluntuottajana Etelä-Savon alueella. Kokonaispalvelu kattaa taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn, välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen ja valvonnan, maksuliikenteen sekä raportoinnin.

Palvelun onnistuneeseen tuottamiseen kanssamme osallistutte te hyvät liikenteen­harjoittajat. Yhteistyö toteutetaan taksiyrittäjien kanssa tehtävillä palvelusopimuksilla. Sopimus­kumppaniksemme ovat oikeutettuja liikenteen­harjoittajat, jotka täyttävät Kelan asettamat vaatimukset. Kelan vaatimukset ja koko palvelun kuvauksen voit lukea tästä linkistä.

Tarjoamme moderneimmat ja nykyaikaisimmat järjestelmät niin yhteiskunnan kuljetusten kuin muidenkin taksikuljetusten toteuttamiseksi. ​Välitykseemme käyvät Mitax 300/400 sekä Semelin Kelavälitykseen soveltuvat mittarit.​ Tilausten välityssovellus toimii puhelimessa.​

Täältä pääset ilmoittautumaan liikenteenharjoittajaksi Kelan korvaamiin taksimatkoihin:

Ilmoittaudu mukaan liikenteenharjoittajaksi

Lisää autoja Kela-sopimukseesi

Lomakkeet Kela-taksin kuljettajille löydät täältä:

https://www.tatkelataksi.net/liikennoitsijoille/

Auton ohje yhdistelykyyteihin

Yhdistelykyytiohje KELA

Etelä-Savon alueen Kela-linjan puhelinnumero kuljettajille on p. 010 4765 788.

 

Liikennöitsijätilaisuudet

Järjestämme liikennöitsijöille tilaisuuksia, joissa kerromme tarkemmin mistä on kyse, on mahdollisuus kysyä avoimia kysymyksiä, perehtyä asiaan tarkemmin ja mahdollista allekirjoittaa liikennöintisopimus kanssamme.

Seuraavat tilaisuudet:

 

 

Ilmoittaudu tilaisuuksiin

Sopimus allekirjoitetaan sähköisesti ja tulemme tekemään tilaajavastuulain vaatimuksen mukaisen tarkistuksen sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen Vastuu Groupin kautta. Tampereen Aluetaksi on neuvotellut Vastuu Groupin kanssa 15% alennuksen vuosimaksusta.

Tiedotteet Etelä-Savo

Tampereen Aluetaksi hankki liiketoimintakaupalla Ekvator Oy:ltä Etelä-Savon Kela-liiketoiminnan.

Kelan elokuussa 2021 pidetyssä sairausvakuutuksesta korvattavien taksimatkojen ja -palveluiden kilpailutuksessa Tampereen Aluetaksi valittiin Pirkanmaan sekä Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan. palveluntuottajaksi 1.1.2022 alkaen. Pirkanmaalla Tampereen Aluetaksi on tarjonnut Kela-kyytejä jo vuodesta 2011. Keski- ja Pohjois-Pohjanmaa oli alueena Tampereen Aluetaksille uusi. Kelan korvaamien taksimatkojen palveluntuottajana on kyse palvelusta, joka kattaa taksimatkojen tilauksen, yhdistelyn ja välityksen, kuljetuspalvelujen järjestämisen ja valvonnan sekä maksuliikenteen ja raportoinnin.

-Strategiamme fokusalue on kasvu ja yksi liiketoiminnallinen tavoitteemme on uusien välitysalueiden hankkiminen. Tämän liiketoimintakaupan myötä meille tarjoutui mahdollisuus toimia nyt myös Etelä-Savon Kela-palveluntuottajana,  kertoo Tampereen Aluetaksi Oy:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

-Tampereen Aluetaksi Oy oli meille luonnollinen valinta liiketoimintakumppaniksi erityisesti heidän vankan kokemuksensa myötä. Olemme pystyneet erottautumaan alueella erityisesti hyvän ja nopean palvelumme kautta ja uskomme tämän kehittyvän entisestään. Asiakkaan kannalta liiketoimintakauppa ei aiheuta muutoksia esimerkiksi tilauskäytännön, tilausnumeroiden ja kuljetuspalvelua tuottavien taksiyrittäjien osalta. Myös tutut paikalliset taksiyrittäjät jatkavat sopimuskumppaneina edelleen, toteaa Ekvator Oy:n toimitusjohtaja Jari Kukkonen.

 ­ - Meillä on vankka kokemus Kelan korvaamien taksimatkojen palvelutuotannosta. Kela-kyydit ovat tärkeä osa asiakkaillemme merkityksellisiä matkoja, siksi myös panostamme niihin paljon. Asiakkaamme saa aina parhaan mahdollisen Kela-kuljetuksen meiltä, kertoo Tampereen Aluetaksi Oy:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

Tampereen Aluetaksi Oy:n / Etelä-Savon taksivälitys  Kela-kuljetusten tilausnumerot Etelä-Savossa ovat

0800 306 600 Etelä-Savon Kela-taksi yksityisasiakkaille

0800 306 603 Etelä-Savon Kela-taksi hoitolaitoksille

Tekstiviestinumero kuulo- ja puhevammaisille on 18148

 Ammattitaitoiset ja koulutetut kuljettajamme hoitavat yli kaksi miljoonaa taksikyytiä vuodessa luotettavasti ja turvallisesti. Tavoitteenamme on vastuullinen ja valtakunnallinen taksipalvelu, joka on aina lähellä. Taksi Tampereen liikkumisen ratkaisut ja kuljetuspalvelut tuottaa vuonna 1990 perustettu pääosin osakasautoilijoiden omistama Tampereen Aluetaksi Oy.

 

 Lisätietoja
Tampereen Aluetaksi Oy

toimitusjohtaja Tero Kallio

puh. 050 588 3778

tero.kallio@taksitampere.fi

Ekvator Oy

toimitusjohtaja Jari Kukkonen

puh. 044 730 5889

jari.kukkonen@ekvator.fi

www.kela-taksi.net

https://www.facebook.com/tatkelataksi.net

 

Kelan korvaamien taksimatkojen yhdistely jatkuu
Kela-taksia käyttävien asiakkaiden taksimatkoja aletaan jälleen yhdistellä 1.9.2022 alkaen.
Kela-takseissa asiakkaiden matkojen yhdistely keskeytettiin koronapandemian takia maaliskuussa 2020. Nyt laajamittaisista koronarajoituksista on pitkälti luovuttu. Myös Kela-takseissa asiakkaiden matkojen yhdistely käynnistyy uudelleen syyskuusta alkaen. Tämä tarkoittaa, että terveydenhuoltoon matkustavan tai sieltä palaavan asiakkaan kuljetukseen voi tulla myös muita asiakkaita.
Yli puolet Kelan korvaamista matkoista tehdään taksilla. Matkojen yhdistely, jossa samaan aikaan ja samaan suuntaan matkustavien asiakkaiden kuljetuksia yhdistetään, hillitsee tehokkaasti matkakustannusten kasvua.
Matkojen yhdistely koskee myös vakiotaksiasiakkaita. Asiakkaan matkoja ei kuitenkaan yhdistellä, jos terveydenhuolto on arvioinut, ettei se ole asiakkaan terveydentilan vuoksi mahdollista. Matkoja ei myöskään yhdistellä, jos asiakas kertoo matkaa tilatessaan, että sairastaa koronaa tai on menossa koronatestiin.
Kelan korvaama taksimatka täytyy tilata alueellisesta tilausnumerosta hyvissä ajoin ja mahdollisuuksien mukaan viimeistään matkaa edeltävänä päivänä. Jokaisella alueella on kaksi palveluntuottajaa. Asiakas voi itse valita, kummalta palveluntuottajalta hän tilaa matkansa.
Kenellä on oikeus Kela-taksiin?
Kela korvaa terveydenhuoltoon tehtyjä matkoja, jos ne on tehty sairauden, raskauden tai synnytyksen vuoksi. Kela korvaa myös koronarokotukseen ja koronatestiin tehtyjen matkojen kustannuksia.
Yleensä matka korvataan edullisimman matkustustavan mukaan. Asiakas voi saada korvauksen taksimatkasta, jos hän ei voi terveydentilansa vuoksi käyttää julkisia kulkuneuvoja tai jos niitä ei ole käytettävissä. Jo asiakas käyttää taksia terveydentilansa vuoksi, hän tarvitsee taksin käyttöön oikeuttavan todistuksen terveydenhuollosta.
Viime vuonna Kela korvasi noin 3,5 miljoonaa taksimatkaa 410 000 henkilölle. Taksimatkoista maksettiin korvausta yhteensä 193 miljoonaa euroa.

Valtioneuvosto on päättänyt korottaa kela-korvattavien kuljetusten yhteiskuntahintaa. Korotuksella kompensoidaan polttoaineiden hinnannousua. Muutokset astuvat voimaan 1.7.2022.

Hinnan muutokset koskevat molempia taksaluokkia, perusmaksuja, lisiä, sekä odotustaksaa.

Kela Pirkanmaa hinnasto 1.7.2022 alkaen:

hinnat sisältävät arvonlisäveron 10%

Perusmaksu

4,97€ Arkipäivänä klo 6:n ja 20:n välisenä aikana taikka klo 6:n ja 16:n välisenä aikana lauantaina tai kirkkolain (1054/1993) 4 luvun 3 §:n mukaisten juhlapäivien, vapunpäivän tai itsenäisyyspäivän aattona.

7,58€ Muina aikoina ja sunnuntain ollessa aattopäivä

Taksaluokka 1

1,36€ 1-4 henkilöä

Taksaluokka 2

1,74€ yli 4 henkilöä ja paarikuljetukset

Odotusmaksu

39,63€/h

Avustamislisä

13,23€ Avustaminen noutokohteesta autoon tai kuljetuksen päätepisteessä autosta sisätilaan ja kuljettaminen on edellyttänyt invataksia tai esteetöntä taksiautoa.

25,35€ Avustaminen edellä mainittujen edellytysten lisäksi kantamalla käsivoimin tai erityisen CE-merkityn porraskiipijän avulla rakennuksen vähintään neljä askelmaa käsittävässä portaikossa tai asiakasta on avustettu CE- merkityillä paareilla ja asiakkaan kuljettaminen on edellyttänyt paarivarustettua ajoneuvoa.

Hintojen muutos taksamittareille:

Mitax

Mitax 400 mittareille hintojen muutos tulee automaattisesti etäyhteyden kautta, mikäli mittarissa on nykyinen kelataksa.

Mitax 300 mittarit tarvitsevat taksapäivityksen mittaripajalla.

Semel

Semel mittareihin taksat päivitetään automaattisesti, mikäli Semelille on mittarin palvelutunnukselle annettu lupa kuittidatan välittämiseen Tampereen Aluetaksille.

Uuden sopimuskauden käytäntöjä Tampereen Aluetaksin Pirkanmaan Kela-taksivälityksessä 1.1.2022 alkaen

Hyvä Pirkanmaan Kela-sopimuskumppanimme,

Olemme koonneet oheen Kela-tilaisuuksissamme esiin nousseisiin kysymyksiin vastauksia ja mahdollisia muita esiinnousseita asioita. Toivomme, että tämän avulla saat vastauksia. Mikäli sinulle edelleen jää kysymyksiä askarruttamaan mieltäsi, toivomme, että laitat rohkeasti asian meille osoitteeseen yrittajapalvelut@taksitampere.fi.

Meno-paluukyydit
Meno-paluukyytien perusperiaate Pirkanmaalla 1.1.2022 alkaen: Sama auto, joka vie asiakkaan menokyydin, saa hoitaa myös paluukyydin. Sekä meno- että paluukyytiin voidaan tehdä silti myös muiden matkustajien yhdistelyä.

Meno-paluukyydeissä ei ole kilometri- tai aikarajoja. Menomatkan ja paluumatkan välissä on mahdollista ajaa myös muita kyytejä, kuitenkin sillä edellytyksellä, että paluukyydin lähtöaika ei viivästy tilatusta ajasta. Meno-paluukyydeissä on huomioitavaa, että ne ajetaan aina erillisinä matkoina – Kela tai Tampereen Aluetaksi ei korvaa odotusta meno- ja paluumatkan väliseltä ajalta.

Suuntakyytien ja lyhyiden kyytien ruutu
Esimerkiksi Taysin alueelle tullaan luomaan tiesuuntiin perustuvat suuntajonot, joista kuljettaja voi valita minne päin suuntautuvat kuljetuksen hän haluaa seuraavaksi ajaa. Lisäksi alueelle tehdään erillinen jono, jonne välitetään lyhyet kyydit, kuten Tampereen Aluetaksin kokonaisvälitysalueen sisälle jäävät kuljetukset. Suunnat ovat pohjoinen, itä, etelä ja länsi. Suuntaan perustuvia jonoja voidaan tehdä myös muihin alueen sairaaloihin tai ruutuihin, joissa niistä koetaan olevan hyötyä.

Mahdollista ajaa kyytejä kahden eri järjestelmän kautta samanaikaisesti
Movit ja iCabbi mahdollistavat auton vapaana olemisen kahdessa järjestelmässä. Movitissa säilyy jonopaikka, vaikka iCabbilla ajaisikin kyytiä.

Järjestelmä- ja tietosuojakoulutus ilmainen
Järjestämme verkkokoulutuksen ennen palveluntuottamisen alkua, jossa käymme läpi järjestelmän toimintaan liittyviä asioita, sekä olennaisia tietosuojaan liittyviä aiheita. Verkkokoulutus on maksuton ja sen voi halutessaan kerrata sopimuksen voimassaoloaikana.

Omavastuusta ei peritä provisiota
Hinnoittelussamme kannattaa ottaa huomioon, että Tampereen Aluetaksi ei peri liikennöitsijältä provisiota asiakkaan omavastuuosuudesta.

Lisätietoja:
Reima Pentikäinen, p. 050 330 1162
yrittajapalvelut@taksitampere.fi

Usein kysyttyä Etelä-Savon Kela-liikennöinnistä

Puhelimeksi käy Android-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin, suosittelemme, että laite on enintään kaksi vuotta vanha (Android 12), järjestelmä ei tue Android 9 vanhempia versioita. Laitteen tulisi olla vain tähän välitykseen tarkoitettu, koska ohjelma vaatii sijaintitiedon, jota ei ole mahdollista jakaa useamman välitysohjelman kesken.

Taksat tulevat ilmateitse Semelin laitteisiin, sekä Mitaxin M400 taksamittariin. Mitaxilla yrittäjä hallinnoi itse käytettäviä taksoja trippi.fi sivujen kautta, Semelillä taksojen pitäisi tulla automaattisesti, mutta mikäli taksaa maakuntatunnuksella ESD ei ole saapunut, tulee ottaa yhteyttä Semelin autoilijatukeen.

Korjaukset kelakyyteihin tehdään lomakkeen kautta, joka löytyy osoitteesta  https://www.taksitampere.fi/kelakorjauslomake/.

Kyytiin liittyvissä muutoksissa, sekä vakiotaksitilaukset numerossa 010 4765 788, teknisissä ongelmissa tekniikka@taksitampere.fi, laskutukseen liittyvissä asioissa laskutus@taksitampere.fi muissa asioissa yrittajapalvelut@taksitampere.fi.

Valtakirja tulee toimittaa Semelille (tai Trippi Oy:lle) ohjeen mukaan, Yrittäjällä tulee olla VuoroNet Extra palvelusopimus, jotta saamme mittaridataa kyytien tietojen toimittamiseksi Kelalle. Mikäli mittaridataa ei saada tuotua järjestelmäämme, maksuliikenne pysähtyy, kunnes Valtakirja-asia on selvitetty ja data saadaan liikkumaan.

Toimita valtakirja mittarintoimittajalle (Semel/Mitax), hae kuljettajille ID-numerot annetun ohjeen mukaan, varmista, että mittarissa on oikea taksapaketti (maakuntatunnus ESD), Lataa Movit sovelluskaupasta, tai käytä puhelimen Chrome selaimessa, osoite kepo.movit.fi, Välityspäätteen käyttöönottoa varten saat lisätietoa dokumenteista, jotka on toimitettu Kukkosen Jarin toimesta alueen yrittäjille. Jos jokin asia askarruttaa, ota rohkeasti yhteyttä. esimerkiksi osoitteessa tekniikka@taksitampere.fi saat apua välityspäätteen kanssa. Huomaattehan, että käytössä on myös teknisen tuen puhelinnumero 029 309 2622, joka vastaa arkisin kello 9-15, mutta vaihtelevasti myös muina aikoina, mikäli teknisen tuen koulutuksen saanut välityskeskuksen työntekijä on työvuorossa.

Sopimus tehdään Tampereen Aluetaksin kanssa. Liittymisen voi kätevimmin tehdä täällä.

Kuljettaja tulee tunnistaa taksinkuljettajaksi asiakastilanteissa ja esimerkiksi hoitohenkilökunnan kanssa toimittaessa. Vaatteiden pitää olla siistit ja puhtaat, päävärinä yksivärinen sininen, musta tai valkoinen. Auton väristä tai mahdollisista teippauksista ei ole vaatimusta.

Etelä-Savon välitykseen käytetään Innoit Oy:n Movit järjestelmää. Laitteena toimii älypuhelin, jossa on Android -käyttöjärjestelmä. Suosittelemme vuoden 2020 jälkeen valmistettua laitetta. Järjestelmän toimivuuden takaamiseksi laitteella ei suositella käytettävän muita välitysohjelmia samalla laitteella, tai vähintään Movit-ohjelma on pidettävä aktiivisena. Movit-ohjelma toimii myös selaimessa. Pirkanmaalla on lisäksi käytössä Icabbin tilausvälitysjärjestelmä.

Mittareiksi käy Mitaxin 300- ja 400- sarjan mittarit, sekä Semelin Kela-ajoihin soveltuvat mittarit.

Tampereen Aluetaksilla on täysi valmius nettitilausten käyttöön heti kun Kela ne sallii. Pyrimme vaikuttamaan siihen, että nettitilaukset saadaan käyttöön mahdollisimman pian.

Päivystysvelvoitetta ei ole tarkoitus ottaa käyttöön. Tampereen Aluetaksi ei ole käyttänyt päivystysvelvoitetta lain muuttumisen jälkeen eikä sitä ole tarkoitus ottaa käyttöön tulevaisuudessakaan. Päivystysvelvoite on jätetty sopimukseen ainoastaan siitä syystä, että sitä voidaan käyttää viimeisenä keinona turvata asiakkaan auton saanti.

Tulemme aktiivisesti markkinoimaan palveluamme hoitolaitoksille. Tarjoamme lisäksi erittäin toimivan palvelun, joka ottaa huomioon hoitotyön vaatimukset.

Kela on kieltänyt samalla alueella toimivien välityskeskusten yhteistyön.

Lisäkysymyksiä?

Mikäli haluat tietää mitä tahansa liikennöitsijäksi lähtemisestä Etelä-Savossa tai haluat lähteä mukaan sopimuskumppaniksemme, voit olla yhteydessä suoraan sopimuskumppanuuksistamme vastaavaan yhteyshenkilöömme tai lähettää kysymyksesi tai tietosi oheisella lomakkeella.

Sopimuskumppanuudet:
Reima Pentikäinen

Soita 050 330 1162

Tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.